31 Aralık 2010 Cuma

2011 YGS sınavı

Başvuru tarihi 3 ve 19 ocak arasındadır. Sınav ise 27 Mart tarihinde ve sınav ücreti 35 tl dir.





Etiket: 2011 ygs başvuru tarihleri, 2011 ygs soruları, 2011 ygs soru ve cevapları, 2011 ygs sınav tarihi, ygs soruları, ygs cevapları, ygs soru ve cevapları,
Etiketlermiş...: 2011 YGS sınavı

2011 ÖSYM sınav takvimi

Etiketlermiş...: 2011 ÖSYM sınav takvimi

30 Aralık 2010 Perşembe

Ermeni Meselesi

Tarih hocamız sağolsun öğretti bize. Bu yazıların tümü resmi  kaynaklardan alıntıdır ve hepsinin ispatı yapılır.
ERMENİ MESELESİ
Etiketlermiş...: Ermeni Meselesi

28 Aralık 2010 Salı

Nicel ve Nitel araştırma & Eğitimde Kullnaılan Belli Başlı Araştıma Yöntemleri

Eğitim bilimine giriş dersinde benim konumdu. Lazım olan çekinmeden alabilir.konuyu baya bi kısalttım ama

NİCEL VE NİTEL ARAŞTIRMA

“size bir soru sorabilir miyim ? “ sıklığı gittikçe artan bi cümle.

22 Aralık 2010 Çarşamba

1299 Full Client [Tek Link] [Tüm patchler var içinde]


Facebook' ta arkadaşlık isteğini iptal etme

Facebook değiştikten sonra bazı forumlarda  facebook ta  arkadaşlık isteği nasıl iptal edilir gibisinden konular  gördüm ve buraya yazayım dedim.
Şöyle arkadaşlar;

2011 Uzman Jandarma Okulu yolcuları

Sınav tarihi: 17.04.2011
Başvuru tarihleri: 28.02.2011 - 09.03.2011
Sınav ücreti: 40 TL 

2010-2011 KYK Burs/Kredi sonuçları

Dün öğlen itibariyle kyk burs ve kredi sonuçları açıklnamıştır.

burs ve kredi sonuçlarınızı öğrenmek için tıklatın.

18 Aralık 2010 Cumartesi

Bimer bursu hakkında

Bi söylenti var almış başını gidiyor, bimer burs veriyormuşmuşta peh...
Bimer, başbakanlık bilgi merkezi.
Nasıl burs versinki, hem de  500 TL hem de herkese
ben buna  ancak :D
Etiketlermiş...: Bimer bursu hakkında

Usb bellek ile Windows 7 Kurma

Arkadaşlar size gerekenleri ve  nasıl yapılacağını  söyleyeyim hemen kuruluma başlayın :)
Gerekli malzemeler
1. Windows 7 USB DVD tool Buradan indirebilirsiniz
2. Windows 7 iso dosyası (eğer elinizde windows 7 dvd si varsa iso ya çevirmek için Free DVD ISO Maker 1.2 yi kullanabilirsiniz)
3. En az 4  gb Usb  bellek

14 Aralık 2010 Salı

İnsan Beyninin Bilinmeyen Sırları

# İnsan beyninin ağırlığı ortalama 1.3 kilogram civarındadır.
# Beyniniz ölmeye başlamadan önce en fazla 4 ile 6 dakika arasında oksijensiz kalabilir.
# Beyninizde tam 100 milyar sinir hücresi bulunuyor.

Niçin otellerin kapıları döner kapıdır?

Döner kapıların tek amacı enerji tasarrufudur. Büyük binaların içleri devamlı olarak ısıtılır. Açılan normal kapıdan içeri soğuk hava rahatlıkla girer.

Mezara niçin çiçek konulur?

İlk olarak mısır firavunu Tutamkamon’nun M.Ö. 1346′da öldüğünde mezarının çiçekten taçlarla kaplandığı saptanmıştır. Kuzey Avrupada ise M.Ö. 2000′li yıllara kadar mezara çiçek konduğu belirlenmiştir.

Dünyanın en çok söylenen şarkısı hangisidir ?

Bu şarkı “Happy birthday to you” dur. Şarkının asıl kaynağı amerika’lı iki kız kardese aittir. Orijinal adı “Good Morning to All” yani ” hepinize günaydın”dır. Daha sonra güftesi degiştirilerek bütün dünyaya yayılmıştır.

Çinliler yiyeceklerini niçin çubukla yerler ?

Çinlilerin yemek yeme alışkanlıklarının yiyeceklerini çok küçük parçalar halinde yedikleri için çubuk kullandıkları anlaşılıyor. Çinde eskiden yalnızca zenginler masada otururlardı.

İnsanlar niçin içki kadehlerini tokuştururlar ?

Bu konuda iki ayrı açıklama vardır.
1) İnsanların beş duyusunu tatmin amacıyla şarap kadehini sofrada çin sesiyle tokuşturmak. Şarabın rengi, görme; diliyle tat alma; burunla koklama; eliyle dokurma ve çin sesiyle işitme. Şarap bütün duyguları tatmin eder anlamını taşır.

1 Nisan sakasının kökeni nedir ?

1564 yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının birinci gününe aldı. Daha önce avrupada yaygın olan yıl başlangıcı Mart 25′ti. O zamanki iletişim şartlarında IX. Charles’in bu kararı fazla yayılamadı. Duyanlar ise protesto amaciyla eski adetlerine devam ettiler.

Satrançta şah niçin o kadar pasiftir ?

Çünkü şah koruma altındadır. Zaten satrançta amaç şahı almaktır. O yüzden bütün taşlar onu korumakla görevlidir. Vezir ise başkumandan gibi şaha yardım eder.

Akıl ile zeka arasındaki fark nedir ?

Akıl yalanla gerçeği, doğru ile yanlışı ayırabilme, bir konuda düşünce yürütebilme ve görüş bildirme yeteneğidir. İnsan olgunlaştıkça aklı gelişir. Zeka ise bir olayı önce anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yeteneğidir. Genel olarak 12 yaşına kadar gelişir, 20 yaşına kadar sürer sonra sabit kalır. Zeka bir insanın her türlü olay karşısında aynı yeteneği gösterebileceği anlamına gelmez. Bir besteci müzik yapıtını aklıyla değil zekasıyla yaratır. Fakat en basit matematik problemini çözemeyebilir. Sonuç olarak zeka, ruhsal olaylara, algı ve hafıza yeteneğine, tutkulara, eğilimlere göre farklılıklar gösterir. Akıl somut olarak ölçülemez, zeka IQ denilen testle ölçülebilir.

Çinlilerin gözleri niçin çekiktir ?

Yalnız çinlilerin degil, Orta ve Güneydoğu Asya’da yaşayanların, japonların hatta Eskimoların da gözleri çekiktir. Aslında göz yapısı bütün dünyada aynıdır. Farkı yaratan göz kapaklarıdır. Çekik gözlü diye nitelendirilen ırklarda gözün üzerindeki göz kapağının ikinci kıvrımı, gözün üstüne daha çok inmiştir. Bazı teorilere göre bu kıvrım insanların gözlerini yoğun kar tabakasının, göz kamaştıran ışığından korumak için bir çeşit kar gözlüğü gibi gelişmistir. Çinde ve öteki bölgelerde her ne kadar yoğun kar yağmıyorsa da onların atalarının buzul çağında kuzeyde yaşadıkları daha sonra güneye indikleri kanıtlanmıştır. Yalniz gözleri değil, burunları da rüzgara karşı korunmak için küçülmüş, burun delikleri soğuğu engellemek için daralmıştır. Ciltleri de koruma amaçlı olarak yağlıdır. Göz kapakları da yağlıdır. Gözü ve iç tabakalarını kara ve buza karşı korur. Yani çekik gözlü değıl, düşük göz kapaklı, demek daha dogrudur.

Uykuyla ilgili enteresan bilimsel gerçekler

Uyku insanın olmazsa olmazları arasında ve yaşamla ölüm arasında bir geçiş sanki. İşte uyku hakkında bilinmesi gereken bilimsel gerçekler...

Bazı bilimsel gerçekler...

Bilimin ulaştığı şaşırtıcı gerçekler

Yıllar süren araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bazı gerçekler,
duyanları şaşırtıyor. Bilgilerin çoğunun şimdilik ne işe yarayacağını
tahmin etmek bile güç. Ama garip de olsa bilgi bilgidir.
Dağarcığınıza atmakta yarar var.

11 Aralık 2010 Cumartesi

Deniz kabuğunu kulağımıza dayadığımızda neden denizin sesini duyarız?

Doğrusunu söylemek gerekirse,duyduğumuz denizin sesi değil,kendi kanımızın sesidir.Deniz kabuğunun tek yaptığı,bir eko çemberi oluşturarak,dış dünyanın gürültüsünü kesmek ve kulağınızdaki damarlarda dolaşan kanın sesini kuvvetlendirmektir.Deniz salyangozları

Kadınlar neden ayakkabılara bayılır?

Bunun nedeni insanoğlunun eş seçme stratejisinden ileri geliyor.Kadınlar dikkat çekmek istiyorlar.Freudcu yoruma göre,ayakkabı,içinin oyuk ve yuvarlak hatlı olmasıyla,kadın cinsellik organının en

Neden,eski hükümlüler çizgili üniforma giyerlerdi?

Kaçarken dikkat çeksinler diye tabii!Canlı renklerin pek yaygın olmadığı o dönemde Batı dünyasında,siyah-beyaz ya da sarı-beyaz yatay şeritli üniformalar çok dikkat çekiyordu.

Düşen bir asansörde,çarpmadan önce sıçramak hayat kurtarır mı?

Kontrolden çıkmış bir asansörde hızla düşüyorsunuz.Çarpma anından hemen önce sıçramak,yaralanmayı önleyecek bir çözüm olabilir mi?Asansörde doğru zamanlamayla sıçramanız,düşen asansörün gidiş yönünün
tersine

San Francsco neden eşcinsellerin kenti olarak biliniyor?

Bu kentteki gay yoğunluğunun tarihsel bir nedeni var.Olay ta 18. yüzyıla kadar gidiyor.O dönemde bu bölgeye altın aramaya gelen maceraperestler,uzun yıllar kent ve toplumsal yaşamdan uzak kalıyor ve aynı cinsler arasında yakınlaşma oluyordu.

Çiğ yumurta sesi açar mı?Eğer doğruysa sebebi nedir?

Aslında bunun tam olarak bilimsel bir mantığı ve kanıtı yok.Bunun nedeni de anatomimizde yatıyor.Ses tellerimiz,larinks adıyla bilinen ses kutusunun üst kısmında yer alıyor.

Silahlarda kullanılan susturucular nasıl çalışıyor?

Ateş edildiğinde tabancadan çıkan ses,barutun yanması sırasında oluşan gazların namludan çıkma sesidir.Gazların patlamasını mümkün olduğu ölçüde azaltmayı amaçlayan susturucular,silindir biçiminde namluya takılan aletlerdir.

Ciltteki siyah noktaların nedeni abur cubur yemek mi?

Herkes şaşıracak ama bu sorunun cevabı hayır.İstediğiniz kadar kızarmış patates, dondurma,çikolata,sosisli ya da hamburger yiyin,siyah noktacıklara neden olmaz.

10 Aralık 2010 Cuma

Ispanak güç mü veriyor ?

Bu konudaki inançlarımız tamamen bir baskı hatasından kaynaklanıyor.1870 yılında bir Alman beslenme uzmanı yiyeceklerdeki demir miktarını inceliyordu.Sıra ıspanağa geldiğinde,nasıl olduysa ondalık noktasını yanlış yere koydu.Bir anda bu yapraklı sebzenin demir miktarı olduğundan 10 kat daha fazlaymış gibi
Etiketlermiş...: Ispanak güç mü veriyor ?

Soğan neden gözleri yaşartır ?

Soğanın içinde bir ya da birkaç kükürt atomu içeren moleküller vardır.Soğanı kestiğiniz zaman bu kükürt atomları bir takım dış elementlerle temasa geçerler ve bir enzim oluştururlar.Bunun sonun ortaya bir uçucu yağ çıkar ve bu yağ tahriş ederek gözyaşlarının akmasına neden olur.

Evrenin genişlemesiyle yıldızlar ve gezegenler birbirinden uzaklaşırmı ?

Astronomi ve uzay bilimleri uzmanları soruyu çöyle yanıtlıyor:Geniş ölçekte evrenin yapısını düşündüğümüzde,galaksileri bu yapının temel yapı taşları olarak bilinen kabul edebiliriz.

Kadın neden daha çok üşüyor ?

Kadınların erkeklere oranla daha fazla üşümelerinin nedeni,tıpta ''Reynaud Sendromu''denen bir rahatsızlıkla ilgilidir.Ve bu sendromun kadınlarda görülme olasılığı,Erkeklere oranla dokuz kat daha fazladır.

Şans için neden tahtaya vurulur ?

Bu inancın Orta Çağ'a dayandığı sanılıyor.Peter Haining'in''Supestitions'' adlı kitabına göre ise bu inanç tarihöncesi dönemde ''ağaca tapmaya'kadar geiri gidiyor.

"Airbag" ya da hava yastığı nasıl çalışır ?

Airbag,ilk kez 1981 tarihinde Daimler Benz firması tarafından geliştirildi.Emniyet Kemerinden çok farklı olarak,çarpma anında sürücünün göğüs ve yüzünü direksiyonun darbesinden koruyor.

Kaplumbağanın yemeğini merkezleyememesinin nedeni nedir?

Bu soruyu Dr.Alpaslan Taban yanıtladı:''Kaplumbağanın gözündeki yaş kanalları,mikrobik bir nedenle ya da üşütmeden dolayı tıkanmış olabilir.Bu durumda kanallar gözün üzerinde baskı yapar ve hayvanda görme ve görüş açısını merkezleme problemleri ortaya çıkabilir...''

Renk körlüğümü, azlığı mı ?

Renk körlüğü çok ender olan bir hastalıktır.Çok sayıda insan dünyayı sadece siyah ve beyazın tonlarında görür.Buna rağmen''ren azlığı'' yaygındır.

Saçların aniden beyazlaması mümkünmü ?

Bazı tarihçiler Kraliçe Marie Antoinette'in giyotine gideceği günün gecesinde tüm saçlarının bembeyaz olduğunu yazarlar.Doktorlar,böyle bir olayın,

5 Aralık 2010 Pazar

İnternet Download Manager 6.03 full

Merhaba arkadaşlar, bu programı şiddetle tavsiye ediyorum.

Özellikleri kurcaladıkça  öğrenirsiniz ama genel olarak bahsedeyim;
Bu program sunucudaki dosyayı sizin bilgisayarınıza aktarırken dosyayı 8 parçaya bölüyor (sunucu izin veriyorsa tabi) ve ayrı ayrı 8 bağlantıdan indiriyor.Böylelikle internet hızınızı tam kapasite kullanmış oluyorsunuz.

CCleaner3 Olmazsa olmaz Programınız

Açılımı Crap Cleaner olan CCleaner programı ile bilgisayarınızda bulunan gereksiz dosyaları silerek daha istikrarlı ve performanslı bir sistem elde edebilirsiniz. Küçük boyutuna rağmen sistem temizliği konusunda çok güçlü olan bu ücretsiz program bilgisayarınızın tertemiz hale gelmesini ve ilk günkü gibi hızlı çalışmasını sağlıyor.

winrar 3.93 Türkçe


Heralde herkes biliyordur ne olduğunu :)

Winrar 3.93 Türkçe İNDİR

link bana aittir.
Etiketlermiş...: winrar 3.93 Türkçe

7zip 9.20 indir

7-Zip açık kaynak kodlu bir yazılım. Kullanımı kolay ve basit arayüze sahip bu program dosya sıkıştırma programları arasında en popüler alternatiflerden biri. Ücretsiz olmasıyla dikkat çeken programda hertürlü sıkıştırma özelliğini bulabileceksiniz. Kodların büyük bölümü GNU LGPL lisansı altında.
7-Zip'i istediğiniz her bilgisayarda üzerinde ücret ve kayıt gerekmeden kullanabilirsiniz.
Etiketlermiş...: 7zip 9.20 indir

1299 npc patch

server daki bazı npc leri (skill açma npc si, potçu vs.) göremeyenler indirip gerekli klasöre atabilir.

1299 NPC patch İNDİR

link bana aittir.
Etiketlermiş...: 1299 npc patch

1299 usko cz patch

USko cz isteyenler indirip dosyaları gerekli klasöre atabilir.

1299 Usko cz pacht indir

link bana aittir.
Etiketlermiş...: 1299 usko cz patch
◄ Yeni...
 

Copyright 2013 Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Büyür