30 Aralık 2010 Perşembe

Ermeni Meselesi

Tarih hocamız sağolsun öğretti bize. Bu yazıların tümü resmi  kaynaklardan alıntıdır ve hepsinin ispatı yapılır.
ERMENİ MESELESİ

Hepimizin bildiği gibi dünyanın en büyük kara devleti Rusya’ dır. Rusya’ nın dünya devleti olabilmesi için sıcak denizlere inmesi şarttır. Bunun içinde önüne 3 yolu vardır. Bu 3 yolda Osmalı topraklarından geçmektedir.

1.YOL: Kırım’ ı alıp basamak taşı olarak kullanarak Boğazlardan aşağı inmeyi planlamıştır. Ancak karşılarına İngiliz’ ler çıkmıştır. O tarihte İngiltere Osmanlı’ nın toprak bütünlüğünü savunmaktaydı. Çünkü Hindistan’ a giden yollar Osmanlı topraklarından geçmekteydi. Bu yolların zayıf bir devletin elinde olması İngiliz çıkarlarına en uygun olanıydı; Bu yüzden Rusya’ nın boğazlara inmesine izin vermemiştir.
2.YOL: 1739 Fıransız ihtilalinin getirmiş olduğu milliyetçilik fikirlerini Rusya Balkan dillerine çevirdikten sonra gizlice Sırplar vasıtasıyla balkanlara göndermiştir. Milliyetçilikle ilgili fikir kitaplarını okuyan balkan milletleri Osmanlı’ ya isyan etmiştir. Osmanlı balkan savaşları ile uğraşırken boğazlardan aşağıya inmeyi planlamış ise de yine karşılarına İngilizler çıkmıştır.
3.YOL: İki boğaz girişiminde başarılı olamayan Rusya karadan ( Doğu Anadolu ) Akdeniz’ e inmeyi planlamıştır. Bunun içinde Ermenileri kullanmıştır. İlk iş olarak 2000 ermeni militanına (Taşnak ve Hıncak) Rusya’ da özel eğitim verdirerek 5 yıl süre ile Doğu Anadolu bölgesine propaganda yapmak için göndermiştir. Ancak tek bir ermeni bu sürede isyan etmemiştir. Bunun üzerine Rusya Tebdil-i Kıyafet (kıyafet değiştirerek) bir gece yarısı baskınlarıyla bu militanlar Osmanlı askerlerinin üniformalarını giyerek kendi ırktaşlarının köylerini basmalarını emretmiştir. Bu baskınlar aralıklı olarak devam etmiştir. Baskınları Osmanlı devletinin yaptığını zanneden Ermeni halkı yöre halkının evlerinin basmıştır.
Bugün olduğu gibi dünde Ermeniler çığırtkanlık yaparak Osmanlı’ nın soykırım yaptığını iddia etmiştir. İngiltere bölgeye General Harword ve Amiral Bristol başkanlığında 40 kişilik heyeti bölgeye inceleme yapmak için göndermiştir. Heyet incelemeleri sonucunda aynen şu ifadeleri yazmıştır; “Ermenilerin iddia ettiği gibi değil de asıl katliama uğrayan yöre halkı olmuştur.” Bu arada Osmanlı devleti Çanakkale’ de, Sarıkamış’ ta savaşmaktadır. İngiltere’ nin dayatmasıyla 27 mayıs 1915 yılında 33 Ermeni milletvekilinin de imza koyduğu Tehcir(zorunlu göç) yasasını çıkarmıştır. Bu yasada 3 madde oldukça önemlidir.
1- Göçe sadece Ortodoks kökenli Ermeniler tabi tutulacaktır.
2- Kadınlar, yaşlılar, çocuklar, hatsalar ve sakatlar göç ettirilmeyecektir.
3- Derhal af yasası çıkacaktır.
İngiltere’ nin isteği üzerine General Harword göç öncesi bölgede yaşayan Ermenilerin nüfusunu 190.000 olarak tespit etmiştir. Bunun 30 bini bu 3 maddeden faydalanmıştır. Geri kalanı da bir başka Osmanlı toprağı olan Suriye ve yakın çevrelerine göç ettirilmiştir. ¾ ü sağ sağlim yerlerine ulaşırken ¼ ü mevsim koşulları ve bulaşıcı hastalıklardan hayatını kaybetmiştir.(Tehciri General Harword ve heyeti yerinde izlemiştir.)

0 yorum:

Yorum Gönder

◄ Yeni... Eski...►
 

Copyright 2013 Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Büyür